CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen #EşitİşeEşitÜcret Diyen Araştırma Görevlilerini Ziyaret Etti

01.04.2022

Eşit İşe Eşit Ücret,Akademisyen,Araştırma Görevlisi,Cumhuriyet Halk Partisi,Gökçe Gökçen

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen #EşitİşeEşitÜcret diyerek özel üniversitelerle devlet üniversitelerinde çalışan araştırma görevlilerinin maaş farklarının kapatılmasını isteyen genç akademisyenlerin İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde kurdukları standı ziyaret etti.

Hak arayışlarını devam ettiren araştırma görevlilerinin sorunlarını dinleyen Gökçen yaptığı açıklamada "Nisan 2020'de yapılan kanun değişikliğiyle devlet üniversitelerinde çalışan araştırma görevlileri ile vakıf üniversitelerinde çalışan araştırma görevlilerinin, net ücret üzerinden, eşit işe eşit ücret almaları gerekiyor. Fakat kanun değişikliği yapılmış olmasına rağmen vakıf üniversitelerinde çalışan araştırma görevlileri bu eşit ücret taleplerine ulaşamıyorlar. Dertlerini, taleplerini dile getirdiklerinde net bir cevap alamıyorlar, aldıkları cevaplarda ise 'o zaman yan haklarınızı kaybedersiniz' gibi bir tavırla karşılaşıyorlar." ifadelerini kullanırken açıklamasının devamında "Biz buradan bu eşitsizliğe hayır diyoruz. Araştırma görevlileri, ister vakıf üniversitesi ister olsun devlet üniversitesi olsun, bu ülkenin genç akademisyenleridir ve Türkiye, genç akademisyenlerine kanundan kaynaklanan haklarını vermeyecekse eğer, genç akademisyenlerine şeffaf olmayan bir süreç yürüterek 'siz bizden ne istiyorsunuz' diye yaklaşan bir tavırla davranacaksa eğer Türkiye'nin bilimine, akademisine nasıl bir gelecek vaat ediyoruz buradan hep birlikte sormak gerekiyor. Dolayısıyla bizler vakıf üniversitelerinde ve burada bugün nöbetine devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışan araştırma görevlilerine desteğimizi ifade ediyoruz ve tekrar söylüyoruz 'Eşit İşe Eşit Ücret'" diyerek haklarını arayan araştırma görevlilerine destek verdi.