CHP'li Gökçen; tacize uğrayan stajyer avukat Arzu Topuz davasına tüm kadınları davet etti: "Bizim gözümüz bu davanın üstünde olacak"

24.05.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen; avukat Sezgin Keleş’in tacizine maruz kalan hukuk fakültesi öğrencisi Arzu Topuz’un, 27 Mayıs’ta İstanbul Anadolu Adliyesi 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edecek davasına destek çağrısı yaptı.

Topuz ile birlikte açıklama yapan Gökçen,Bütün kadınları bu davayı izlemeye davet ediyoruz. Bizim gözümüz bu davanın üstünde olacak; çünkü biz özgürce istediğimiz gibi yaşamak istiyoruz” dedi.

Gökçe Gökçen'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Türkiye’de ne yazık ki kadınlara çok yaygın bir şekilde cinsel taciz saldırıları gerçekleştiriliyor ve biz çoğunlukla cinayetleri konuşuyoruz, şiddeti konuşuyoruz fakat her günümüzün bir parçası olan tacize karşı hep birlikte mücadele etmenin gerekliliğini buradan tekrarlıyoruz. Arzu Sena Topuz cinsel saldırıya uğradığı avukata karşı bir dava açtı; bu dava sırasında sırf sesini yükseltti diye hakkında 29 tane soruşturma açıldı. Bu kişi bir hukuk öğrencisi, Arzu Sena Topuz hukuk öğrencisi bir genç kadın olarak mücadelesine başladığına için hakkında bu kadar fazla soruşturma açıldı. Bizler cuma günü Anadolu Adliyesi’nde Arzu Sena Topuz’a destek olmak için orada olacağız. Türkiye’de cinsel tacizden sıkılan, bıkan, her gününü bu şekilde etkilenmesinden dolayı öfkelenen bütün kadınları da bu davayı izlemeye davet ediyoruz. Bizim gözümüz bu davanın üstünde olacak; çünkü biz özgürce istediğimiz gibi yaşamak istiyoruz."